MIKOR HÍVJON ÁLLATORVOST HÁZHOZ?

– Oltatlan állat esetén célszerű az állathoz hívni az állatorvost, így elkerülhető az esetleges beteg állatokkal való közvetlen vagy közvetett érintkezés. A fiatal állatok sokszor pórázhoz sincsenek hozzászokva, ezért nehézkes velük utcán közlekedni.
– Az állatorvosi rendelőben sokszor bizony várni kell, hiszen beeshetnek sürgős esetek. Ráadásul oda eljutni is időigényes lehet. Ha viszont előre megbeszélt időpontban otthonában találkozunk, sok időt spórolhat meg Önmagának. És még az autóját se kell összeszőröznie Kedvencével.
– Ha Kedvence nem viseli jól más állat közelségét, esetleg agresszív velük szemben vagy éppenséggel fél tőlük, akkor nem biztos, hogy ki kell tenni Őt egy rendelői stesszhelyzetnek.
– Sok idős állat már nehezen mozdítható, nagytestű, nehéz beemelni az autóba, pórázon való vezetése pedig fárasztó mind a kutyának, mind a gazdinak.
– Sok cicát igen nehéz betessékelni a szállítóboxba otthon. Esetenként lehetetlen vállalkozás, mert a rémült kis állat minden erejével ellenszegül és sokszor még sérüléseket is okoz gazdájának.
Néhány állatfaj ( főként a hüllők, énekesmadarak) igen érzékeny a hidegben való szállításhoz. Őket kellő körültekintéssel lehet csak állatorvoshoz juttatni. Kérjen tanácsot szállítás előtt vagy hívjon hozzá állatorvost!
– Vannak olyan élethelyzetek, amikor igen körülményes eljutni a kisállattal a rendelőbe. Időskorú gazdi, kisgyermekes anyuka, nincs megfelelő szállítóeszköz, nincs a családban autó, nincs segítőkész ismerős, szomszéd. Hívjon bátran! Segítek, amiben csak lehetséges.

MUNKA KÖZBEN